2018-04-26 06:08:26• hírek • MTI

Felmentették tisztségéből Maros megye prefektusát

Fotó: Boda L. Gergely
Fotó: Boda L. Gergely

A román kormány átmenetileg felmentette tisztségéből Lucian Gogát, Maros megye prefektusát.

A keddi kormányülésen hozott határozatról a honlapján számolt be szerdán a bukaresti kabinet, mely egyelőre nem közölte, ki lesz Lucian Goga utódja. A leváltott prefektus korábban a magyar szempontból fontos önkormányzati határozatokat menetrendszerűen megtámadta a közigazgatási bíróságon. Az ellenállásán bukott el több a Római Katolikus Gimnázium helyzetének rendezésére, vagy a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezésére irányuló önkormányzati határozat. 


A Székelyhon.ro portál már hétfőn közölte az Lucian Goga küszöbönálló leváltásról szóló értesülését. A portál úgy tudta, hogy politikai okok állnak a döntés hátterében. A felmentéssel a kormány tulajdonképpen a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által támogatott Sorin Lazar számára üresítette meg a prefektusi széket. Az ellenzékben politizáló Nemzeti Liberális Párt (PNL) teljes Maros megyei vezetése átigazolt a kisebbik kormánypártba, az ALDE-ba, és ez a tisztségek helyi újraelosztását eredményezte. 


A portál szerint a prefektusi tisztség várományosa, Sorin Lazar Marosvásárhelyen született, ért magyarul, és jelenleg az Aquaserv regionális vízszolgáltató vállalatot vezeti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: